Bazen bazı insanlar hayatlarında çok önemli bir yere sahip olan veya çok beğendiği bir çizimi, görseli, ismi ya da sembolü ömür boyu görmek, yanında taşımak isteyebilir ve bu nedenle de dövme yaptırabilir.
Ancak, bir heves, ani bir istek ve gençliğin o asi ruhuyla yapılan bazı dövmeler ilerleyen yaşlarda anlamsızlaşabilmekte, değersizleşebilmekte veya tamamıyla istenmemekte ya da hala o dövmenin kişi için özel bir anlamı olmasına rağmen hayallerinin işine girmek için dövmeyi sildirmek zorunda kalabilmektedir.
Bu nedenle de sıklıkla dövmenin nasıl silindiği merak edebilmekte, acaba kalıcı dövme olduğu için silinebilir mi diye düşünebilmektedir. Ancak, korkulacak bir şey yoktur.
Günümüz dünyasında özellikle gençler tarafından yaptırılan kalıcı dövmeler daha sonrasında kişinin o dövmeden sıkıldığı veya istemediği takdirde çok kolay birkaç işlem ile rahatlıkla silinebilmektedir.
Kalıcı Dövme Nerelerde Silinir?
Eğer bir kalıcı dövme yaptırdıysanız ve o dövmeyi daha sonrasında sildirme kararı aldıysanız bunun için tam teşekküllü bir güzellik merkezine ya da bir estetik merkezine randevu alarak gidebilirsiniz. Fakat, genellikle bir dövmenin silinmesi işlemi tek seansta çözülemediği için birkaç seans gitmeniz gerekebilmektedir.
Bunun içinde dövme sildirmeyi düşünürken gerekli merkezler ve salonlar ile iletişim halinde olmanız büyük önem taşımaktadır. Çünkü, eski veya tamir edilmesi gereken cihazların kullanıldığı herhangi bir güzellik merkezi veya salonunda direkt olarak deriye nüfuz edecek olan dövme silme işleminin yapılması doğru olmayacaktır ve kişiye dövmesini silerken dermatolojik sorunlar doğurabilecektir. Bu nedenle araştırma ve detaylı inceleme çok önemlidir.
Kalıcı Dövme Silme İşlemi Nasıl İlerlemektedir?
Q anahtarlamalı dövme silme cihazları lazer sistemleriyle yüksek enerjiyi tek bir güçlü kısa atımla birleştirerek hedefe yani dövme pigmentine atım yapılmaktadır ve bu sayede hedefte ısı aracılığıyla ani bir parçalanma oluşturulmaktadır.
Böylelikle çok küçük parçalara bölünen dövme pigmentleri vücudun bağışıklık sisteminde bulunan hücreler tarafından uzaklaştırılarak yok edilmektedir. Bununla birlikte de Q anahtarlamalı lazer sistemlerinin sadece istenen hedefe yönelik lazer ışını vermeleri sağlanarak çevredeki normal doku hasarının da en az düzeye indirilmesi için çaba gösterilmektedir.